Високостенни конвектори – какво представляват и какви са техните предимства

Един от най-революционните уреди с растящо търсен на българския пазара е високостенният конвектор. Както можете да видите в Klimatici.bg, този уред на практика е неразличим от класическия климатик, но в същото това време, при него има и нещо, което го прави изключително различен.

Създаден за монтаж в подтаванната част на стената, неговият дизайн е вдъхновен от вътрешното тяло на класическия климатик. При внимателно вглеждане, обаче, първото нещо, което ще забелжите е това, че той не е свързан с външно тяло и няма тръбичка, по която водата да се оттича.

Чудесна алтернатива на класическите климатици

Заради липсата на необходимост от поставяне на външно тяло, високостенните конвектори са изключително ценен уред в случаите, в които по една или по друга причина няма възможност за поставяне на класически климатик.

При сгради със стъклени фасади или жилищни кооперации, при които не е позволено да се поставя нищо върху фасадата на сградата, това е много добър вариант. Когато няма опция за монтаж на външно тяло за климатик, много често именно високостенният конвектор е единствената алтернатива.

Икономия на електроенергия

По отношение на икономичността, високостенният конвектор не отстъпва ни най-малко. Повечето уреди са от най-ново поколение и са от най-висок енергиен клас, тъй като са произведени в съответствие с най-високите световни стандарти.

Този вид уред е много разумно решение ако искате да направите икономия от разходите за електроенергия, но все пак желаете да живеете в комфртна среда, без да търпите каквито и да било неудобства.

Чист въздух, безшумна работа и повече пространство

Високостенни конвектори са снабдени с филтър за пречистване на въздуха, което прави средата за живот в дома изключително здравословна. Освен това, вентилаторът, с който този тип модели се снабдяват, обикновено е от най-висок клас, което прави уреда впечатляващо тих и неосезаем по време на работа.

Тъй като се монтира само вътрешно тяло и тъй като се поставя високо на стената, този тип конвектор е много подходящ за малки жилища, в които ще спести много площ.

Има ли недостатъци

Високостенният конвектор има едно малко неудобство и това е, че генерира влага, която се отделя в едно специално за целта малко легенче. То периодично трябва да се излива за да може високостенният конвектор да функционира правилно.