Детски килими – полезни съвети за избор на най-подходящия дизайн

 

Килимите винаги придават комфорт и уют на стаята. Пълзенето и ходенето по мек и красив килим е много по-приятно и безопасно за детето, отколкото по твърд под. Докато детето расте и се развива, то прекарва по-голямата част от времето си на пода. За детска стая килимът служи и като защита (през зимата от студ, през лятото от топлина). Поддържа тишина, като същевременно защитава съня на детето.
Лекарите съветват да купувате за деца килими от изкуствени или смесени влакна с хипоалергенни свойства. Такива продукти не натрупват статично електричество, лесни са за почистване, устойчиви са на мръсотия, влага и плесен и не са податливи на бактерии и насекоми.
Съвети за дизайна:
• Малки килими обикновено се използват на определени места в детската стая – пред креватчето, за поставяне на играчки, смяна на дрехите на бебето; върху тях се поставя гърне.
• В детската стая на тийнейджър в училищна възраст средно голям килим се поставя в централната част на интериора. Килимите да са със спортни или музикални теми, като ярък многоцветен килим за скейтборд или килим за състезателни автомобили.
• Килим с размери от 2 х 3 м и повече формира целия облик на детска стая. Той е важен и като правило основен детайл от интериора. Затова такива килими се избират по-внимателно и за по-дълъг период.
• Когато избирате размера на килима, трябва да запомните, че трябва да има 20-30 см свободно пространство на пода от мебелите (стената) до килима. Тогава продуктът ще бъде забележим в стаята като независим елемент на дизайна, а не да изглежда като килим.
• В една и съща стая можете да използвате няколко килима, но от същия тип. С добър избор на модел и размер, такава комбинация може да се превърне в акцент в дизайна на детската стая.
Разгледайте моделите бейби пух, замръзналото кралство, макуин, принцеси и още много от любимите герои на всички деца. Изберете модел и размер и превърнете стаята на вашето дете в любимото му приказно място, с помощта на kilimi.com.