Източници на отопление

Със сигурност сте си мислили за някакъв вид източник на отопление, защото знаем какви са сметките по нашите земи. Нормално е да плащате космически сметки и всеки ден да събирате топлина навсякъде, освен от вкъщи. Трябва да спрете с това. Има толкова много алтернативни източници на топлина, колкото и сами не можете да си представите.

Ако сте в апартамент или къща, има решения за отопление на дърва, въглища и всякакви горяща материали с помоща на пелетни камини. Трябва добре да потърсите, да разпитате максимално, поне това няма да ви отнеме от бюджета и накрая, ще знаете, че сте намерили перфектното решение на проблема с отоплението.

Добре, но е възможно да не може да поставите печка в апартамента или дори да не ви разрешат. Друг вариант, които може да използвате, е, отоплителни панели. Може да вземете няколко по-малки и да ги сложите на терасата или на добре осветено място. Задължително трябва да е добре осветено, за да имате максимална полза от панелите. Те също са подходящи и за електроенергия. Ако изчислите правилно всички стойности и пресметнете колко ви е необходимо, може да захраните голяма част от уредите вкъщи, но това е друга тема. Нека се върнем на отоплението.

Един нов метод, който се разпространява от скоро в мрежата е отоплението, посредством сървърните ферми. Знаете ли колко топлина отделя един сървър? Ако имате у дома един приличен сървър с достатъчно натоварване, вероятно знаете каква жега е в стаята. Точно това се и спекулира като алтернативен начин за отопление. Топлината от сървърните ферми да се отвежда по тръбопроводи и да бъде доставяна до различни обекти или домове. Ако сте виждали колко много и големи са сървърите на Google, то тогава трябва да знаете, каква топлина се отделя. Те вероятно и не плащат за отопление.

Вятърното захранване също е начин, не директен, но начин. Имаме предвид, че може с вятърна електроенергия да захраните печките вкъщи или климатика. Както при слънчевите панели, принципа тук е същият — трябва да измерите всичко точно, да поставите на най-доброто място и да включите. Ще ви трябва и някакъв механизъм, който да задържа електроенергията докато не я използвате, но всичко може да се направи в домашни условия и разходите да не са огромни.

Хубавото на тези „домашно направени“ алтернативни източници на ток е, че плащате веднъж за всички компоненти, а не всеки месец. Това сериозно, ще се отрази на месечния ви бюджет.