Какво е стъклопакет

След като (хипотетично) сте се запознали с основните качества на различните видове дограми, време е да научите повече за функциите на стъклопакета. Трябва да разберете, какъв тип стъкло ви е необходимо, за да подобрите енергийната ефективност на вашия дом. Отделете време и съберете няколко мнения, за да направите максимално добър избор.

Какво представлява стъклопакета?

Това са два или повече стъклени листа, разположени един до друг и херметически затворени, а помежду им има изолиращо въздушно пространство. То е запълнено с мембранен въздух или  инертен газ.

Това ги прави изключително устойчиви на всякакви климатични прищевки.

Хубаво да знаете, че изборът зависи от това какъв ефект искате да постигнете.  Вземете под внимание климатът и позиционирането на сградата. Ако срещате затруднения, професионалният екип на Rhino systems е насреща да ви помогне в трудния избор.

От особено важно значение е покритието на стъклото.

Колкото по – качествено е покритието, толкова по – добре се регулират изолационните процеси, като по този начин се намалява загубата на енергия от 30% до 60%.

Ниското съдържание на метални частици или сребърни йони оказва голямо влияние върху общите разходи за отопление, осветление и охлаждане на помещението.

Основни видове стъкла

Нискоемисийно стъкло е безцветно флоатно стъкло, покрито с тънък слой метални частици, които пропускат повече слънчева светлина и топлинната енергия в стаята. Подходящо е за поставяне, както на реновирани, така и на чисто нови сгради.

Високоенергийно стъкло е подходящо за всички видове сгради и помещения, без значение от тяхното изложение. Покритието от тънък сребърен слой му позволява да допуска повече слънчева топлина отвън на вътре.

Троен стъклопакет се използва, когато искате да постигнете много по – голям  шумоизолиращ и топлинен ефект. Трите стъкла позволяват голям процент от топлината да се задържа в помещението. Това е и основната причина да са силно предпочитани. Цената им е по – висока от тази на другите видове, но за сметка на това има много по-краткосрочна възвращаемост на първоначалната инвестиция.

Забележка: Ако забележите прах и мръсотия между стъклата повикайте специалист – това означава, че има дефект и трябва да се поправи.

Съществуват и други видове стъклени плоскости, за това се консултирате със специалисти в тази област.