Как да изберем подходящи сенници за дома?

Ако имате тераса или открито място на двора, но не можете да го използвате пълноценно заради силното слънце или обилните дъждове, то тогава се нуждаете от подходящ сенник. Какво по – хубаво от това да се отпуснете на приятно сенчесто място, защитено от пряка слънчева светлина.
За да предпазите качествено откритите пространства на Вашият дом, изборът на сенник е от съществено значение. Ето всичко, което трябва да знаете по темата.

Как да изберем сенник?

Първо и най-важно е изборът на място, където ще бъде инсталиран той. Ако ще поставяте тента на малка тераса, то сенник тип балкон е най – подходящ. С компактните си размери и лесната си регулация може да го настроите на дадена височина спрямо вашите изисквания.
За големи тераси препоръчваме сенници с чупещо рамо. Площта, която покриват е значително по – обемна, а начина, по който са захванати им позволява да ги спускате и прибирате без да ви пречат, независимо от положението, в което сте ги оставили.

Цветовата гама също е от съществено значение. С правилния избор на цвят, жилището Ви може да изглежда стилно и изискано, а сенникът ще е като естествено продължение на цялостния дизайн. Също така, освен красота, придавате уникалност и особен чар на Вашия дом.

Предимства на сенника

Огромно предимство на сенниците е, че защитават вътрешното ви обзавеждане от слънчеви UV лъчи, които могат силно да ги повредят.
Поставяйки подходящи сенници удължавате живота на мебелите в апартамента.

Един от най – големите плюсове на сенниците е тяхната енергийна ефективност. Те помагат за по – ниски разходи целогодишно. Когато е по – топло навън, спуснете сенника, за да блокирате слънчевите лъчи, така ще задържите топлината и домът ви ще остане прохладен. По този начин спестявате от климатик през летния сезон. В студените дни изтегляте сенника, така че слънцето да затопли жилището ви.

И не на последно място е тяхната поддръжка. Лесно и бързо може да почистите сенника с прахосмукачка и влажна кърпа.

За подходящи размери, цени или друга допълнителна информация относно избора на сенници за дома, може да се обърнете към екипа от квалифицирани специалисти на Rhino systems.