Комбинирана баня

Комбинираната баня не е рядко явление. Някои хора харесват тази опция, други не. Във всеки случай тя има своите предимства и недостатъци. Тази статия ще се опита да представи в синтезиран вид принципите за избор и поставяне на стандартен набор от интериорни елементи в комбинираната баня.

 

  1. Плюсове и минуси. Предимствата на комбинирането са, че:

– Площта на помещението ще се увеличи поради разрушаването на стената между тоалетната и банята.

– Оформлението на комбинираната баня изисква по-малко инвестиции по отношение на строителните и довършителните материали.

Основният недостатък на комбинираната баня е, че двама души не могат да я използват едновременно. Това е проблем особено за големите семейства. Например, когато сутринта всички членове на семейството искат да използват вода, тоалетната, да нанасят грим и т.н.

 

  1. Изисквания за вътрешните елементи. След като сте решили да комбинирате банята и тоалетната, първо се запознайте с изискванията, които се налагат върху самата нея и върху вътрешните елементи:

– Компактност на всички санитарни устройства, домакински уреди и мебели.

– Устойчивост на влага на всички продукти и материали, използвани при довършителните работи.

– Устойчивост и практичност на всички теми.

– Наличие на прозорец или друга вентилационна система.

– Комбинацията от материали, цветове и форми.

– Достатъчно осветление.

– Правилният интериор на малката баня, съчетана с тоалетна.

 

  1. Планиране. Всяка баня, на първо място, се оценява по нейната функционалност. Колкото по-просторна е стаята, толкова повече елементи ще събере. Хората с голяма баня са щастливци, тъй като тя с лекота ще побере всичко необходимо за всеки санитарен възел като домакински уреди и мебели и толкова по-голяма ще е функционалността на помещението. Следователно правилното и предварителното планиране е особено необходимо.