Обновяване на покриви в столицата – нещата, които трябва да знаете

Обикновено, когато се налага изграждане или поправка на покриви, хората се обръщат към специалисти по ремонт на покриви в столицата. И все пак, не е зле, ако сме запознати с някой важни детайли, свързани с тази дейност. Нека да ги разгледаме сега.

ремонт на покриви от Покрив.com

Частична подмяна на покривния материал

Подобна процедура е най-често възможна само в случай на сгради, които са били покрити с плочки. Единичните елементи могат да бъдат сравнително лесно разглобени и заменени с нови. По този начин ние можем лесно да премахнем проблема с течащия покрив, например. Трябва обаче да се помни, че подобна подмяна не ни осигурява естетически ефект, тъй като новите елементи могат да се различават значително от старите и износени плочки. Ако металните покривни плочки пропускат вода, можем да го закърпим, като използваме специални уплътнители ленти. Те обаче не са в състояние да гарантират 100% отстраняване на проблема, поради което най-често в такива случаи е необходимо да се демонтира старият покрив и да се инсталира нов.

Пълна подмяна на покривния материал

Работата започва с демонтиране на старото покритие. Противно на външния вид, тази задача е доста гладка, въпреки че е изключително трудоемка поради факта, че е необходимо да разглобите всяка плочка или лист поотделно. За да направите това, премахнете всички крепежни елементи под формата на скоби, винтове или пирони. Много по-трудно е да се монтира ново покритие, което изисква не само подходящи умения, но и благоприятни метеорологични условия, което ни определя да планираме добре работата, особено след като инсталирането на ново покритие може да отнеме до няколко дни. Разбира се, ключовият фактор тук е носещата способност на конструктивните елементи, т.е. контра летви и летви. Специалистите ще преценят дали летвите са в състояние да понесат тежестта на новото покритие и ще го поставят върху правилно реновирана конструкция или ще го подменят.

Съвет на експерта

При подмяна на покривния материал до голяма степен има значение какъв материал сме избрали, неговото тегло и параметри на изпълнение. В случай на стари сгради, където новото покритие се утаява върху старата конструкция, металното покривно покритие е добро решение, което е по-леко от покривната керемида. Новата конструкция дава повече възможности.
Повече подробности ще откриете на адрес: https://покрив.com.