Основни причини вашият дом да не струва толкова, колкото си мислите

Мислите, че знаете колко струва къщата ви? Ако се опитвате да я продадете или оценката е много ниска, уверете се, че къщата ви е в идеална форма. Ето кои части от дома понижават стойността му.

 

Разберете стойността на вашия дом

Преди да пуснете дома си на пазара, опитайте се да го видите от гледна точка на купувача. Всичко – от външното озеленяване до вътрешната палитра от цветове може да отблъсне бъдещите купувачи и да понижи стойността на вашия дом.

 

Ламинирани плотове

Достъпните ламинирани плотове са масови в днешните домове, но не се харесват много от новите купувачи. Оказва се, че ламинираните плотове сред характеристиките на дома, които купувачите не харесват. Вместо това, те са готови да платят малко повече за къща, която може да се похвали с гранит, плочки и дори бетонни кухненски плотове.

 

Състояние на покрива

Дори и да не ви се вярва, но едно от първите неща, за които купувачите на къщи питат е състоянието на покрива. Затова, ако сегашният не е в добро състояние, ако искате да получите добра цена за вашия имот, се обърнете към фирма за изграждане и ремонт на покриви и за изграждане на дървени скатни покриви и оправете вашия. От Remonta.bg  могат да гарантират качествено и точно изпълнение, а инвестицията ще бъде възвърната.

 

Неподредени дворове и алеи

Неподрязани храсти, мръсните тротоари и дворът, пълен с плевели, могат да понижат стойността на дома с не малка сума. Освен това един неподдържан двор може да сигнализира на потенциалните купувачи, че други задачи за поддръжка на домакинството са пренебрегнати. Наемете местен озеленител, който да коси тревата , да плеви и мулчира цветните лехи, да подрязва обрасли дървета и храсти и да преобрази екстериора на вашия дом.

 

Ограда

Повечето потенциални купувачи предпочитат ограден двор пред неограден. Оградите предлагат  уединение , сигурност и възможност да пазят децата и домашните любимци безопасно затворени. Дървените огради са много желани и могат значително да повишат стойността на един дом.

 

Мокет

Дните на килимите от стена до стена определено отминаха. Днес купувачите на жилища очакват дървени подове дори в началните домове. Ако в момента имате мокет, помислете за премахването му и боядисване на дървения под отдолу. Ако нямате подове от твърда дървесина, сложете поне ламинат.

 

Разхвърляна къща

Никой не иска да купи къща, пълна с боклуци, поради което вероятно претрупаните домове  събират много по-малко пари от подредените. За да увеличите привлекателността на дома си, съберете личните си вещи и поддържайте къщата спретната и чиста. Ако домът ви е претъпкан, преместете някои неща в склад и оставете само най-хубавите си мебели, за да привлечете потенциални купувачи.

 

Пребоядисайте стаите си

Ако погледнете дома си през очите на бъдещ купувач, може да видите цвета на стените в съвсем нова светлина. Свеж слой боя – в много привлекателен нюанс – може да направи къщата по-привлекателна и да увеличи нейната продажна стойност. Избягвайте да използвате ярки цветове или чисто бяло и заложете на топли естествени нюанси като слонова кост, бежово, тъмно сиво или бледо сиво, за да направите стаите да изглеждат по-големи, по-ярки и по-привлекателни.