Очарователни идеи за съчетание на цветовете в банята

Изборът на подходящата цветова схема за банята ще ви помогне да създадете един прекрасен интериор, който да радва очите и сърцето ви дълги години подред. Нека разгледаме някои очарователни идеи за съчетание на цветовете в банята.

Крем и бяло

Тези оттенъци могат да направят чудеса във вашата баня. Без значение дали помещението е голямо или малко, те ще го превърнат в мечтаното кътче за хигиена и релакс. Привържениците на неутралните тонове ще са буквално очаровани. 

Череша и бяло

Това е също разкошно цветово съчетание, което ще придаде много свежест на декора и ще направи банята да изглежда светла и приятна. Черешовите тонове, съчетани с бяло добавят изключителна красота в интериора и зареждат с положителна енергия.

Мента и бяло

Свеж и необичаен, подобен интериор със сигурност ще допадне на всички, които искат да бъдат различни и оригинални. Съчетанието е идеално за по-малките бани, тъй като ще олекоти атмосферата и ще придаде повече простор в помещението. Ако искате да добавите луксозен привкус, разнообразете със сребристи акценти.

Небесно синьо и бяло

Може да се каже, че това е една от най-традиционните цветови схеми за баня, която явно никога няма да загуби популярността си. Чудесна комбинация, която се асоциира с простор, чистота и свежест. Още по-добре би било, ако в банята има прозорец и помещението изобилства от дневна светлина.

Синьо и бяло

Банята, издържана в синьо и бяло, изглежда изключително луксозна. Съчетанието е подходящо най-вече за по-големи бани, но ако синьото се „разреди“ с повече бяло, би било прекрасно решение и за по-малките стаи.

Сиво, синьо и бяло

Ако заложите на тази цветова схема, със сигурност ще останете доволни от резултата. Един от трите цвята изберете за основен, а с другите два допълнете интериора. Тъй като сивото е в съвършена хармония с всички нюанси на оранжевото, можете да използвате медни аксесоари – ефектът ще е неотразим!

Източник: keramo-bg.com