Предимствата на PVC дограма

Днес все повече клиенти купуват PVC дограма за своите жилища. Този голям интерес се оправдава с множеството предимства, които тези профили притежават и ние ще посочим повечето от тях в тази статия. Разбира се, инвестицията в нови прозорци за дома е оправдана, тъй като последните свидетелстват за подобряване на енергийната ефективност и придават по-добра визия на апартамента или къщата.

Един от основните плюсове на PVC дограма е, че тя кондензира значително по-малко, отколкото алуминиевата. Редом с това притежава защитни свойства срещу ултравиолетовите лъчи. Собствениците на качествени профили нямат проблеми с конденз и не се налага да викат постоянно майстори, за да възстановяват прозорците.

Следващото предимство се крие в добрите звуко и топлоизолационни свойства на дограмите от поливинилхлорид. По този начин жилището ви не търпи топлинни загуби, а вие спите спокойно, без да се тормозите от външния шум. Естествено, тук важна роля играе и стъклопакетът, защото от него зависи какво ниво на шум се пропуска.

Трябва да знаете, че PVC дограмите позволяват поставянето на противовзломен обков, така че да направите жилището си още по-сигурно и недостъпно за престъпниците. Многоточковото затваряне е един от главните приоритети на модерните дограми и се използва все повече от потребителите в България и останалата част от света.

Що се касае до цената на PVC профилите, то тя е приемлива за високо качество, което получавате. Инвестицията в този вид дограма ще бъде възвърната за няколко години, защото сметките ви за ток ще намалеят и вие най-сетне ще се радвате на един по-икономичен дом.

Като положително качество на PVC прозорците ще споменем и тяхната лесна поддръжка. Те не се нуждаят от боядисване или третиране със скъп препарат. Почистването им се извършва чрез използването на мека кърпа и стандартен препарат за дограми, който може да се намери във всеки един магазин. Разбира се, редовната грижа е препоръчителна, тъй като тя осигурява по-дълъг живот за дограмите.

Дизайнът на профилите е изчистен и придава елегантен вид на всяко едно помещение. Те могат да бъдат в бял цвят и други цветове според вашите конкретни желания. Декорациите са най-разнообразни имитиращи дървен материал и дори не се налага да се извършва периодично лакиране, както при истинските дървени дограми.

Вашата дограма ще бъде екологично чиста, което е от голямо значение за всеки ползвател. На нея може да поставите и всички видове шумо и топлоизолиращи стъкла, за да вземете максимума от всеки сезон през годината. За целта е нужен правилен монтаж, от който зависи да не претърпите загуба на топлина или поява на конденз.

Недостатъците на вашата модерна PVC дограма са малко и дори не си заслужава да бъдат споменати. Въпреки всичко трябва да отбележим, че с времето тя може да се надраска или да претърпи удари. Това често налага да правите ремонт, който обаче не е никак скъп.

Сами забелязвате колко много предимства притежават PVC профилите и именно те карат все повече хора да ги монтират в домовете си.