Различните стилове баня

В наши дни съществуват редица стилистични направления в интериора на банята. Ето някои интересни детайли, свързани с тях.

 

  1. Баня в морски стил. Оживете банята с интериорни ярки области в червен цвят. Това могат да бъдат аксесоари, завеси, мат, червени кърпи и т.н. Основното е, че трябва да има малко червено под формата на отделни зони или предмети на общия фон.

 

Морските теми в банята създават лично, индивидуално пространство. Създайте своя собствена малка вселена, персонализирайки банята чрез изображения под формата на плочки с 3D ефект или влагоустойчив фототапет за баня с тропически пейзаж. Добавете  камъни, раковини и мидени черупки от дъното на морето или реката, където сте отдъхвали и т.н. Темата е желателно да бъде морска, като може да добавите например атрактивен кораб.

 

  1. Баня в бохо стил. Банята в джипси или още бохемски стил се отличава със своята експресивност, нетрадиционни идеи и детайли във всякакви, ярки цветове. Обкновено темата е свързана с пътувания. За да направите това, следва да подредите различни неща, които ви принадлежат, например, сувенири от екскурзии. Използвайте въображението си и заложете на креативни идеи. Всички предмети, свързани с темата, може да се организират на тесни висящи рафтове. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че банята е територия с висока влажност, а не всички предмети са устойчиви на корозия и чести температурни промени.

 

  1. Баня в стила на Френската Държава. Банята в този стил може да бъде с леки лилави стени или имитация на дърво, топли цветове, флорални щампи, предмети с украса от старо ковано желязо – всичко това е характерно за стила на Френско селище.

 

Интериорът в този стил се отличава с топлия си и натурален характер. В такава баня е лесно да се прекъсне връзката с градския шум, бързото темпо и стреса. С тази баня може да създадете спокойно местенце, напомнящо за уюта на провинцията в студения забъран град.

 

  1. Котидж стил в банята. Той комбинира винтидж стила с антични рустикални елементи. Стилът се определя от текстурирани стени с топли нюанси. Довършителните работи могат да бъдат монохромни или да имитират естествено дърво, ако представляват пластмасови панели или сайдинг. Завесите и кърпите може да се изберат с флорални щампи. Специфичната атмосфера се създава чрез разнообразни антични и винтидж аксесоари, ковани елементи и дръжки за мебели, хромиран хардуер и др.