Бързи и лесни идеи за освежаване на дома с минимални разходи

Да преобразите жилището си, чрез артистични декорации, не винаги е толкова трудно и скъпо начинание, колкото може би предполагате. За да постигнете целта си, са нужно само някои подръчни материали и доза креативност, а днес сме ви подготвили няколко интересни идеи, които ще ви помогнат бързо и евтино да промените и освежите дома си.

Тъкани в картинни рамки

Да, красивите тъкани могат да се превърнат в декорация за стена, а за да реализирате тази свежа идея ще са ви нужни само парче плат, боя по избор, лепило и рамка с нужния размер. Залепете плата върху основата, която можете предварително да боядисате в предпочитания нюанс и я поставете в красива релефна рамка. За по-добър ефект, може да изберете дантела с цвета на рамката, с която да допълните излъчването на тъканта. С малко повече въображение, ще получите артистична картина, която идеално ще се впише в дизайна на вашата стая.

Пано от естествени материали

Друг лесен и достъпен начин да си направите пано за стена е да използвате естествени материали – клонки, камъчета и кора от дърво, които да комбинирате в артистична инсталация, облечена в стилна рамка. Разнообразието на природните материали на практика прави възможностите неограничени, а за създаването на паното ще са ви нужни само лепило, основа и рамка.

Колаж от любими снимки

Любимите ви снимки лесно могат да бъдат превърнати в декоративно пано за стена, като ги комбинирате в артистичен колаж. Подберете кадри от ваканционното си пътуване или от празник с приятели и ги разположете върху картонената основа, като закачливо ги разпръснете или внимателно ги застъпите в краищата. За подобно пано ще ви бъдат нужни само снимките, малко лепило и тънка изящна рамка, която да събере спомените ви в една феерия от кадри.

Ръчно рисувана декорация за стена

Ако имате дарба на художник, лесно и бързо можете да си направите ръчно рисувано пано за стена. Не е нужно да създавате сложна картина, а просто можете да изпишете любима фраза и да я украсите с декоративни елементи или дори светлинки. Задавайки темата, лесно можете да изберете послание, подходящо за помещението, което искате да декорирате с паното. Любима фраза от романтичен филм ще пасне идеално в спалнята, а празнично послание или известна сентенция са подходящи за всекидневната. С малко повече креативност, простият надпис ще се превърне в изящно пано, а за създаването му ще имате нужда само от четки и боя в избрания нюанс.

Всички тези идеи ще изглеждат страхотно на стената във вашия дом, но ако не разполагате с достатъчно време или артистични заложби, може да изберете сред красивите и оригинални декорации за стена от Smart Choice, които ще намерите в многобройните категории на сайта на компанията. Красиви кътчета от природата, животни, цветя, изображения от популярни дестинации, абстрактни картини или детски мотиви – толкова много варианти за декорация на вашето жилище, че единственото, което ще ви е нужно е свободно време, за да можете да направите своя избор.

Декорациите за стена от Smart Choice са стилни и разнообразни. Те могат да се впишат във всяко помещение в дома ви, а за покупката им не е нужно да отделяте много средства, защото цените са изненадващо ниски. Ако си мислите, че за монтирането на декорациите ще са ви нужни услугите на домашен майстор, дълбоко се лъжете. Декорациите за стена не изискват предварителна подготовка, лесно и бързо можете да ги поставите и сами, а когато ви се наложи, ще имате възможност и да ги свалите временно. С дългия си срок на експлоатация, декорациите ви гарантират, че ще се радвате на гледката до момента, в който решите да я смените с друга подобна, а сред богатото разнообразие на теми, лесно ще намерите подходящата за всяка стая в дома си.