ИКЕА приканва потребителите към превантивен ремонт на огледало LETTAN

ИКЕА приканва всички потребители, които имат огледало LETTAN с дата на производство преди и включително 2105 (21 обозначава годината на производство, а 05 – седмицата на производство), да се свържат с ИКЕА, за да получат безплатно резервни крепежни елементи за стена

 

Безопасността на клиентите е основен приоритет за ИКЕА. Ето защо ИКЕА приканва всички потребители, които са закупили огледало LETTAN с дата на производство преди и включително 2105 (21 обозначава годината на производство, а 05 – седмицата на производство), да преустановят неговата употреба поради възможен риск от счупване на стенните крепежни елементи.

ИКЕА призовава всички потребители, които разполагат с продукта, да се обърнат към магазин на ИКЕА, за да поръчат безплатно резервни крепежни елементи за стена, без да е необходимо да представят касовия бон за покупката.

ИКЕА разработва продуктите си, като прилага строга програма за оценка на риска и тестването, за да се увери, че те са в съответствие с всички приложими закони и стандарти на пазарите, в които се продават. Въпреки това до нашето внимание достигна, че някои от елементите, които прикрепват огледалата LETTAN към стената, са се повреждали, което е довело до падане и счупване на огледалото.

Моля, посетете отдел „Замяна и връщане“ в магазини ИКЕА или се обадете на безплатния ни телефон 0800 45 800, за да поръчате нужния брой елементи за подмяна с номер 139298/1.

ИКЕА благодари предварително на потребителите за проявеното разбиране.