Какви са положителните страни на електропастирите?

 

В наши дни има хора, които оценяват работата на електропастирите, както и такива, които смятат, че могат да се справят и без тях. Разбира се, този вид устройства придружени от електрически въжета за неизменна част от живота на всеки животновъд, който желае да запази стадото си в пълен състав. Какви са положителните страни на електропастирите четете по-долу.

Ако използвате електропастири, ще намалите физическата работа по връщане на животните в стадата. Вече няма да се налага да тичате по добитъка, за да го прибирате, защото ако ваше животно се докосне до ел. въжетата, ще получи кратък и токов удар, който ще го накара да се завърне при останалите си другари. Това е и най-полезното свойство на новите устройства.

Разбира се, когато използвате електропастир, ще можете да защитите напълно имота си от диви животни искащи да причинят поразии. Ако вълци или улични кучета се опитат да нахлуят във вашата градина или конюшня, ще бъдат посрещнати от огради с ток, а това няма да им се хареса. Тук трябва да обясним, че огражденията не са опасни за животните и токът е лек.

Обединявайки възможността да предпазите добитъка си от бягство, и да защитите фермата си от външни набези на диви прасета, чакали и кучета, можем да твърдим, че електропастирните системи има повече положителни страни, отколкото отрицателни такива. Да, някои намират за странно да подлагате живи същества на електрошок, но както написахме, той не е опасен за тях. Още повече, че електропастирите са напълно законни и дори не изискват разрешително.

Заключителни думи

 

Посочихме Ви ползите от електропастирите и Ви информирахме за тяхното действие. В случай, че сте животновъд и имате ферма, то тогава тези нови технологии могат да бъдат решението на проблемите ви. Още повече, че предоставят и възвръщаемост на инвестицията, като се замислите колко скъпо би било бягството на едно или не дай боже повече животни. Ако статията Ви е харесала я споделете с ваши приятели и колеги, за да им укажете добра помощ.