Какво да ремонтирате у дома през лятото

Кой не обича лятото? Топло време, дълги слънчеви дни, ваканция, море, събирания с приятели и дълги разходки….А ако имаме и къща с двор, в който да се наслаждаваме на вечерите и да правим събирания с приятели, идилията ще бъде пълна. Но преди всичко това е добре да помислим за къщата и да планираме обновление или ремонт.

Нова декорация

За нова декорация на дома посетете онлайн магазин за картини и може да преобразите лесно и бързо омръзналия ви интериор.

Проверете климатика

Точно както подготвихте парното за зимата, сега е моментът да се уверите, че климатиците са в добро състояние за предстоящите топли месеци. Сменете филтъра, проверете връзките на маркучите за течове и се уверете, че водата се оттича свободно.

Почистете мазето

Влагата в мазето предполага по-висока от нормалната относителна влажност, недостатъчна вентилация и необходимост от изсушаване. Проверете основата на стените от излят бетон за пукнатини и признаци за проникване на вода. Разгледайте за проблеми по стените, проверете

Погрижете се за тревата

За да се радвате на красива и зелена градина, трябва да се погрижите и за тревата. Минете с гребло, за да премахнете всички клони, отломки и листа, които може да сте пропуснали през есента. Уверете се, че външните водни съоръжения – тръби, кранове и системи за напояване –  са в изправност. Прегледайте и градинските инструменти и оборудване за поддръжка на тревни площи, включително косачки, тримери и маркучи.

Измийте мебелите за двора

Най-вероятно съхранявате външните мебели в гараж или мазе. В зависимост от материала, от който са направени, ги измийте с мек почистващ препарат и подсушете.  За метални мебели проверете за признаци на ръжда или ерозия на боята.

Пригответе грила

Ако вашият газов грил е бил зазимен през студените месеци, проверете дюзите и се уверете, че маркучите и връзките за газ са здрави и сигурни. Ако имате скара на дървени въглища, почистете от пепел и остатъци от мазнини.