Как да избегнете необходимостта от отпушване на канали

Предотвратяването на запушванията на канализацията често е по-лесно и по-рентабилно от справянето с последиците от запушване. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да избегнете услугите за отпушване на канали:

Инсталирайте дренажни решетки или цедки:

Поставете решетки или цедки над канализацията, за да уловите косми, части от сапун, частици храна и други отпадъци, преди да влязат в тръбите.

Изхвърляйте мазнината правилно:

Избягвайте да изливате мазнина или олио за готвене в кухненската мивка. Вместо това ги съберете в контейнер и ги изхвърлете в кошчето.

Редовно почиствайте канализацията:

Създайте рутина за почистване на канализацията, като използвате смес от гореща вода и мек препарат за съдове. Това може да помогне за предотвратяване на натрупването на утайка от сапун и други материали.

Използвайте мрежеста торба за пране:

Ако перете дрехи с малки предмети, като чорапи, в пералня, поставете ги в мрежеста торба за пране, за да предотвратите навлизането им в дренажната система.

Изхвърлете остатъците от храна правилно:

Избягвайте да оставяте големи остатъци от храна в кухненската мивка. Използвайте контейнер за боклук, ако имате такъв, но внимавайте да не го претоварвате.

Не промивайте елементи, които не могат да се промиват:

Пускайте само тоалетна хартия в тоалетната. Избягвайте изплакването на предмети, които не могат да се промиват, като санитарни продукти, кърпички, памучни топки и конци за зъби.

Бъдете внимателни към това, което се случва при изхвърлянето на боклука:

Избягвайте да изхвърляте влакнести или нишестени храни, кости и големи количества храна в кофата за боклук. Пуснете студена вода, докато използвате изхвърлянето, за да помогнете за отмиването на отпадъците.

Използвайте сода за хляб и оцет:

От време на време изсипвайте смес от сода за хляб, последвана от оцет в канала. Това естествено решение може да помогне за предотвратяване на натрупването на остатъци.

Редовни професионални инспекции:

Планирайте периодични проверки от професионален водопроводчик, за да идентифицирате и адресирате потенциални проблеми, преди да доведат до запушвания. Ако вече ви се налага отпушване на канала потърсете фирми като evrokanal.net.

Бъдете внимателни с химически препарати за почистване на канализацията:

Избягвайте да използвате прекомерно химически почистващи препарати за дренажи, тъй като те могат да повредят тръбите с течение на времето. Обмислете използването на естествени алтернативи или професионални водопроводни услуги, когато е необходимо.

Като включите тези навици в рутината на домакинството си, можете значително да намалите вероятността от запушване на канализацията и необходимостта от често отпушване.