Как да изберем идеалния гардероб?

Гардеробите са универсално интериорно обзавеждане, което може да се намери в спалнята и антрето, понякога дори в хола. В тях съхраняваме дрехи, но често ще има място и за други неща, които не пречат, лежат свободно в апартамента. Как трябва да изглежда и какво трябва да притежава една идеална мебел от този тип?

Какво определя кой гардероб да купим?

Редица фактори ни карат да избираме тези или други гардероби:

една от причините да решим да закупим една или повече такива мебели е количеството дрехи като официални или ежедневни рокли, елегантни туники, блузи, ризи и други, които ние и нашето семейство притежаваме. В случай, че няма много от тях, ще спестим място, когато един, по-просторен гардероб стане наш избор.

в крайна сметка пространството, в което ще стои гардеробът, е важно. Ще изберем различни мебели за малки стаи, а други за антре, хол или спалня.

Стилът на гардероба също е важен. Визията на мебелите може да бъде по-традиционна или модерна, фронтовете са от дърво, МДФ, но и модерни материали.

Изборът на гардероб трябва да е съобразен и с подходящия размер на мебелите. Дълбочината му трябва да бъде поне 60 см, което ще ни позволи удобно да съхраняваме по-големи предмети. Когато гардеробът е по-плитък, ръкавите на дрехите могат да се намачкват, а не това е важното. Тя трябва да бъде оборудвана с пръти за закачалки – те са оптимално окачени на височина от около 170 cm. Те трябва да бъдат придружени от долни закачалки за панталони и дребни неща. Модерните гардероби са оборудвани със системи за подреждане на пространството, адекватни на нуждите на потребителя. Рафтовете, техният брой и дълбочина също трябва да бъдат включени в такава мебел – в крайна сметка гардеробът често се възприема като универсално място за съхранение.

Кой гардероб за спалня да изберете? Кой за другите стаи?

Гардероб за спалня

Гардеробът е една от двете, до леглото, най-важни мебели в спалнята. Значението му е по-голямо от това на нощно шкафче или скрин. Трябва да е място за съхранение на дрехи, но и спално бельо, както и стилен и елегантен комплект от сатен, стига да не може да се постави в удобна кошница под леглото. В случай на изключително малка спалня, ние ще се опитаме да направим гардероба да пасне възможно най-добре и да заема малко място. Оттук и популярността на вградените гардероби и популярността на мебелите по поръчка. Плъзгащите се врати също ви позволяват да спестите място, а изборът на фасада с огледало допълнително ще освети пространството и ще го увеличи оптически. В случай на по-просторна стая, не е нужно да разчитате на спестяване на място и можете да разчитате на традиционен свободностоящ гардероб. В него спокойно ще може да подредите всички рокли, блузи, пижами и бельо.

Допълнителен гардероб в антрето може да спести място, което иначе би се използвало за организиране на гардероб. Този тип мебели често са по-широко използвани от гардеробите, поставени в спалнята. В антрето често съхраняваме и сезонни дрехи, които след известно време трябва да бъдат скрити някъде. И на това място, ако коридорът е тесен, можете да заложите на модел с плъзгащи се врати. Тази стая, противно на външния вид, трябва да има представителен характер, тъй като всеки от гостите, влизащи в нашата къща или посещаващи апартамента, минава през антрето. Следователно гардеробите в този интериор също могат да бъдат много интересни, когато става въпрос за дизайн. Огледалото ви позволява да проверите външния си вид преди да излезете, декоративни фронтове и интересен стил ще привлекат вниманието.

Гардеробът може да се намери и в хола. В зависимост от вашите предпочитания, такъв модел може да бъде неразделна част от интериорния дизайн – все още са популярни комплекти, състоящи се от шкаф за телевизор и комплект рафтове. Друг подход е маскирането на гардероба в хола. Тук се предлагат и модели по поръчка. Разбира се, тя трябва да бъде добре интегрирана в пространството и съобразена с аранжировката, в която е създаден интериорът.

Дизайн на гардероб: спалня, хол, хол. Как трябва да изглежда?

Гардеробът трябва да е съобразен с интериорния дизайн и нашите предпочитания. За спалнята са особено препоръчителни модели със спокоен, пастелен цвят или естествен цвят на дървото. Белите гардероби винаги са много универсален избор, съчетаващ много стилове. Можете да изберете по-класическа визия или модерни модели от ламинирана плоскост, характеризиращи се с футуристичен вид на вратите и фасадите – те ще свършат работа особено в младежки стаи. Гардеробът за антрето , както вече беше споменато, трябва да бъде функционален – следователно огледалото е неразривно свързано с външния му вид.