Как да направите така, че домът ви да изглежда скъп

Дори да не разполагате с голям бюджет, може да създадете дом, който изглежда като от луксозно списание. Всичко, което трябва да направите е да следвате няколко лесни съвета за декориране, които ще добавят усещане за стил в дома ви.

Погледнете на всяка стая като на празен лист

Обърнете внимание на съществуващите елементи във вашия дом, какво може да подчертаете – архитектурните детайли, като арки, дървени греди, дървени подове, вградени рафтове за книги и тапицерии, всички си струва да се съсредоточите върху тях. Тези подробности не просто изглеждат скъпи, те са скъпи. Направете ги възможно най-видни и ги превърнете във фокусната точка на стаята.

Добавете ярък цвят

Боята е евтина, а може да окаже голямо влияние при промяната на една скучна стая. Независимо дали трябва да промените цвят или да добавите нов, за да оживите пространството си, това е чудесен начин за промяна на цялостното усещане на стаята.

​​Изберете качествени кърпи

Време е да се отървете от старите кърпи за баня – те правят пространството да изглежда мръсно и евтино. Инвестирайте в нови бели, пухкави кърпи, каквито бихте намерили във красив хотел или спа център. Това ще предизвика усещане за лукс.

Сменете декоративните възглавници

Една проста идея за декора на дома е да смените декоративните възглавници. Сложете ярки, разноцветни и меки възглавници на дивана, фотьойла и дори на леглото в спалнята.

Закачете произведения на изкуството на стените

Друга лесна и достъпна идея за декор на дома е да закачите уникални произведения на изкуството по стените. От семейни снимки до направи си сам изкуство, рамкираните произведения могат да направят една къща да се почувства като дом. Преди да сложите каквото и да е било, уверете се, че избраното от вас изкуство е с подходящ размер и мащаб за стената, която декорирате, и не забравяйте, че не се нуждаете от произведения на изкуството на всяка празна стена.

Акцент с аксесоари

Списанията са чудесен източник на идеи за декориране на дома и вдъхновение за това какви аксесоари да сложите в стаята. Не е нужно да избирате скъпи. И в масовите магазини, на битпазарите или в антикварните магазинчета може да намерите изключително оригинални идеи.

Сменете старите дръжки

Бърз и лесен начин за бюджетен декор е актуализирането на стари дръжки, особено в кухнята. Това са малки, евтини детайли, но те придават на вашия дом блясък от висок клас.

Създайте илюзия за по-високи тавани

Ако не можете да вдигнете тавана, буквално, може да помислите за визуалното му “повдигане”. Завесите на прозорците често се подценяват и хората често пренебрегват влиянието, което те могат да окажат върху дадено пространство.

Увеличете пространство с огледало или две

Ако искате да създадете илюзия, че дадено пространство е по-голямо, отколкото всъщност е, добавете огледало. Големите огледала ще отразяват помещението, правейки го да изглежда по-просторно – дори два пъти повече от действителния му размер!

Отървете се от нещо старо или грозно

Ако старо осветително тяло или мебел постоянно ви кара да въздишате отегчено когато минавате покрай него, отървете се от него. Тъмните цветове на стените могат лесно да бъдат боядисани, а остарелите дръжки и кранове, могат да бъдат заменени евтино. Дори старите кухненски шкафове могат да бъдат боядисани в бяло и моментално да бъдат изведени от 80-те.

Използвайте рафтовете за книги за повече от книги

Никой не казва, че рафтовете за книги са само за книги. Декорирайте със сувенири, снимки, цветя.

Сложете килим

Килимът наистина може да трансформира пространството, създава уют и помага да зонирате стаята. Изберете цветен модел, който да добави свежест и колорит. 

Разгледайте хиляди идеи за дома на GRANDecor.bg!