Как се монтира ламиниран паркет, отговарят от CarpetMax

Обособяването на дома не е никак лесна задача. Необходимо е да помислим за хиляди неща, с които не сме и предполагали, че ще ни се наложи да се занимаем. Избор на мебели, декориране, монтаж на подови настилки, покупка на техника и какво ли още не! Създаването на уютна и красива домашна обстановка е сериозно начинание, към което трябва да се подходи внимателно и отговорно. 

По същия начин трябва да процедираме и спрямо закупуването на ламиниран паркет, в случай че сме се спрели на този вид покритие за под. Висококачествените CarpetMax ламинирани паркети са отлично решение в случая, защото се отличават с красив външен вид и високи експлоатационни качества. Могат да се поръчат онлайн, а монтажът им е бърз и безпроблемен. 

Какви са предимствата на ламинирания паркет

Той е сред най-практичните покрития за под, защото за неговия монтаж не се изисква специално оборудване и умения, а износоустойчивите му качества са много високи. Подходящ е за всеки вид помещение, а рискът от свиване и раздуване е минимален. Ако се извърши правилно поставяне на избрания ламинат, продължителността на неговата употреба ще бъде голяма, като през цялото време ще се наслаждавате на пословичната му практичност и впечатляващи естетически качества. 

Как се извършва монтаж 

Преди да се заемем с редене на ламинирания паркет, е нужно да се погрижим за някои важни неща, като:

  • Климатизация на закупените ламели към стайната температура и нивото на влажност в помещението;
  • Осигуряване на равна, суха и добре почистена основа;
  • Набавяне на набор от инструменти и спомагателни елементи, с които ще бъде извършен и същинският монтаж – зеге, чук, трион, ролетка, скоба, клипси, винт, клинове, дюбел, первази и др.;
  • Полагане на замазка, която е добре да изсъхне напълно, за да не се повреди новият ламиниран паркет;
  • Монтаж на специална подложка, която “поглъща” неравностите при свиването и разширяването на ламината. 

Не забравяйте и за финалното почистване на вече монтирания ламинат. Купете ламинат от магазин CarpetMax, където Ви очакват ниски цени, перфектно обслужване и възможности за реализирането на всеки един Ваш интериорен проект. 

Лесно ли се поддържа

В поддръжката на ламинирания паркет няма нищо сложно. След като сте се справили успешно с неговия монтаж, идва ред и на системното му почистване, което трябва да се извършва с помощта на специални препарати, които няма да му навредят. Препоръчително е подовата настилка да не се мокри прекалено, за да не се стигне до нейното надуване. Използването на четки и други агресивни средства за отстраняването на мръсотия са забранени. Доверете се на CarpetMax.bg.