Как се обработва почва за озеленяване

Как се обработва почва за озеленяване? Ако имате двор, който тепърва ви предстои да озелените, вероятно създавате в главата си вълнуващи картини и си представяте уютът, който ще изпитвате.

Планирането на подредба на растенията и оформянето на ландшафта наистина може да е изключително вълнуващо. Вероятно нямате търпение вече да се разхождате сред снопове от цветя или живи плетове.

Преди мечтата ви да бъде превърната в реалност обаче, има някои стъпки, които трябва да планирате, за да се случи всичко онова, което си представяте.

Като за начало, е време да слезете на земята… или по-точно почвата.

Каква е подготовката на почва за озеленяване

Почвата е именно домът на вашите растения и мястото, откъдето те получават хранителните вещества, необходими, за да живеят и да изглеждат жизнени и безупречни.

Когато планирате своята градина или озеленяването на своя двор, една от най-важните стъпки е подготовката на подходяща почва.

Ако ще озеленявате площ, на която вече е налична такава, задължително е тя да се прекопае изцяло. По този начин тя се аерира, което позволява на корените лесно да си проправят път надолу в нея.

Освен това когато почвата е добре аерирана в нея може по-лесно да навлезе необходимата влага, която напоява растенията и им осигурява ценни вещества. Ако площта е с малки размери е достатъчно да прекопаете почвата до 30 сантиметра.

При прекопаването се премахват и големи камъни и възможни отпадъци, както и корените на плевели, ако има такива.

Можете да разчитате на професионалните услуги на UniGarden-bg.com, които ще извършат необходимата подготовка на терена и ще създадат уникален проект за вашата градина.

С прекопаването на терена постепенно се изсипва върху обработената площ пласт с плодородна почва с необходимата дебелина според планираните растения.

След този етап следват различни стъпки в зависимост от това дали подготовката се случва през есента или през пролетта.

През есента не са необходими допълнителни процедури, освен да оставите разрохканата прекопана пръст, тъй като така най-лесно навлиза есенната влага. Пролетно време е важно да се уверите, че на повърхността няма големи буци, а целия слой е фино раздробен, за да се предотврати бързото съхнене на слънцето.

Ако ще затревявате местността не бива да има никакви неравности в почвата. Заравняването обикновено се извършва с лопата, но за по-големи площи могат да се използват подходящи за целта машини.

Най-качествената подготовка на почвата при озеленяване се извършва механизирано, чрез специализирано оборудване като трактори, машини за затревяване и фрези.

Специалистите от UniGarden-bg.com ще подготвят терена и ще озеленят вашия двор с помощта на съвременни висококачествени технологии.