Най-здравата подова настилка ли е гранитогресът

Когато говорим за подова настилка, съвсем естествено поставяме здравината на първо място. Това е важно качество, дори и ако водим спокоен начин на живот, а в жилището ни влизат сравнително малко хора.

Ето защо гранитогресът винаги е сред основните опции, за които се сещаме. Репутацията му по отношение на здравината е толкова добра, че дори много хора са склонни да направят компромис с това, че гранитните плочи не са най-добрия топлоизолатор.

Колко здрави са наистина плочките от гранитогрес

Гранитогресът е изключително здрав материал и на първо място трябва да кажем, че това не е мит. Той наистина е известен като една от най-здравите подови настилки, които поставяме у дома и тази репутация не е случайна.

В основата на неговата устойчивост има два много важни момента, единият от които е температурата на печене. Тъй като се пече на приблизително 1300 градуса по Целзий, това го закалява и допринася за неговата устойчивост.

Другото, което го прави толкова издръжлив, това е естеството на материалите, които се използват за неговата изработка. Те са като цяло много издръжливи на износване и не са податливи на повреди.

По-предпочитан от теракота за подова настилка

След като беше създаден в края на 20-ти век, този нов в онези дни тип подова настилка, наречен гранотогрес, успя да измести за кратко време в предпочитанията на много потребители дори традиционни решения като теракота.

Всъщност, интересното е това, че дори и ако подовите настилки от теракота по параметри да са малко по-здрави, те са по-податливи на повреждане, износване и амортизация.

Това важи особено ако сравняваме матиран гранитогрес и гланциран теракот, като при последните, макар да са изключително устойчиви, красивата лъскава повърхност се износва доста бързо.

По-подходящ за открити места

Гранитогресът е по-подходящ за поставяне на открити места, тъй като се влияе по-малко от капризите на времето. Той на практика реагира по начин, който не се отличава от този, по който се държат камъните като настилка.

Хубавото е, че нито снега през зимата, нито дъжда или пък парещото лятно слънце ще повлияят на техните цветове и качества, независимо колко време са изложени на атмосферните влияния навън (вижте качествени модели гранитогрес на Praktis.bg).