Няколко съвета за екологичен интериорен дизайн

Що се отнася до домашния интериор, устойчивостта обикновено означава екологична декорация и дизайн, като се използват материали, които се фокусират върху подобрено качество на въздуха и намалено въздействие върху околната среда. Предлагаме ви няколко устойчиви стратегии, за да направите интериора на вашия дом екологичен.

Не е нужно да наемате професионалист, за да получите страхотен устойчив интериор за вашия дом – просто следвайте нашите съвети за екологично преобразяване на интериорния дизайн.

Използвайте растения като декорация

Това е най-лесното екологично решение, а и най-красивото. Растенията осигуряват кислород и филтрират вредните химикали от въздуха. Освен това те предлагат естествена красота, атмосфера и свежест, пренасяйки малка част от околната среда във вашия дом.

Помислете: освежаващ аромат на мента или бор или произволен брой прекрасни аромати на цветя. Лилиите, бамбуковата палма или маргаритките правят чудеса за подобряване на качеството на въздуха.

Нека бъде светлината !

Правилната светлина променя визията, така че всеки предмет да изглежда различно в пространството. Ако климатът е студен, винаги се опитвайте да увеличите максимално естествената слънчева светлина във вашето пространство, като освободите прозорците от тежки завеси и щори. За целите ролетните щори са по-гъвкави от завесите и пропускат повече светлина. Просто се уверете, че ако нямате завеси, прозорците ви са напълно изолирани, така че да не излиза топлина и да не навлиза нежелан студ.

Ако живеете в по-студен климат, стените, боядисани в по-тъмни цветове, ще абсорбират малко повече топлина (бялото го отразява) и ако е възможно, изберете стаите така, че спалните и баните да са обърнати на север (с по-малко слънце), а кухните и дневните да са обърнати към юг.

Имайте поглед над нещата.

Дори да нямате огромни прозорци, можете да внесете допълнителна светлина в дома си с повече лампи и осветление. Дизайнерът на Роналдо обяснява колко е важно да имате различни източници на осветление. Това помага на зрението на португалският национал и той е пълноценен на терена, нищо чудно, че Португалия има шанс да стане победител на Евро 2020 с коефициенти за залагане 17.00.  Например, освен да имате подови или настолни лампи, футболистът окача няколко красиви висящи лампи до столовете и диваните с нежна, ласкателна светлина. Препоръчително е да вземете този, направен от екологичен бамбук.

Използвайте мебели, изработени от естествени материали

Забравете столовете и масите, изработени от пластмаса. За да направите интериора на дома си екологичен, имате нужда от мебели от естествено дърво и други органични или устойчиви материали. Но не всички гори са устойчиви: потърсете дървесина със сертификатния печат на Съвета за управление на горите, за да сте сигурни, че не използвате застрашени видове за мебелите си. Бамбукът е друг подходящ вариант, но още по-добре: купувайте антики и използвани мебели, когато е възможно.

Защо избирането на екологични материали е добро за вашето здраве

Освен това имайте предвид, че ПДЧ и влакнестите плочи от средна плътност (които са направени от компресирани дървени стърготини) са свързани заедно със синтетични лепила и смоли, които често съдържат формалдехид, който е потенциален алерген за хората и канцерогенен за животните. За разлика от това, мебелите от дърво с добро качество се държат заедно от дървена дограма, което свежда до минимум нуждата от лепила с ЛОС. Масите и плотовете също трябва да бъдат изработени от органични материали като мрамор и друг камък.

Разгледайте добре дома си. Ако видите някаква пластмаса, полиестер, найлон, ПДЧ, хромиран метал, някакъв неорганичен или синтетичен материал, отървете се от него и го заменете с естествени материали.