Ремонти, които сами можете да направите вкъщи

Вашият дом е едно от нещата, в които инвестирате най-много средства, така че независимо дали го наемате или купувате, трябва да се грижите добре за него. Въпреки че може да се изкушите да повикате професионалист, когато нещо се счупи, можете сами да се погрижите за много дребни ремонти.

Притежаването на дом може да бъде сбъдната мечта, но това притежаване е нещо повече от релаксиращи уикенди на терасата и романтични вечери пред камината. Напротив изисква се от вас постоянен ангажимент за поддържане на вашия личен оазис в перфектно състояние. Няма как някога да не се наложи да направите някакви ремонти, те са част от сделката, но дори да не сте професионален майстор с много от повредите можете да се справите и сами.

А след като приключите със задачата, можете да си починете истински в света на SportingWin, където ще опитате своя късмет и знания за онлайн бетинга. Актуалните футболни прогнози, както и професионалните анализи, ще ви помогнат да излезете победители след всеки залог. Освен че ще се забавлявате, имате страхотната възможност да натрупате малко средства в банковата си сметка. Онлайн бетингът улесни залагането – само с няколко клика може да сте в играта, без да се налага да пътувате до физически обект, без да е нужно да сте сред тълпи от хазартни ентусиасти и т.н. Всичко се случва от уюта на вашия дом, в който вече няма нито една повреда, благодарение на вашите сръчни ръце. 

А ето какви могат да са най-честите повреди, с които лесно и бързо можете да се справите сами. 

Малко неща ще вбесят собственика на жилище по-бързо от запушена тоалетна или течащ кран, и това са само леки повреди в банята и кухнята. А ако бутонът на тоалетната се счупи? Това се случва доста често, особено ако го натиснете по-силно, когато пускате водата, и всъщност поправката е доста лесна. Често просто трябва да отворите резервоара и да го прикрепите отново. В някои случаи обаче някои допълнителни елементи могат да бъдат счупени. Ако това се случи, трябва да разполагате с няколко инструмента, за да се справите – регулиреум гаечен ключ, резервен бутон и други резервни части според повредата. Внимавайте, когато разглобявате системата, за да може по-късно лесно да свържете всички части. 

Преди да повикате водопроводчик за отпушване на тоалетната, има две неща, които трябва да опитате. Първо, уверете се, че използвате инструменти, специфични за тоалетната. Тоалетните бутала имат гумени накрайници, които залепват плътно към тоалетната. Има и подобни инструменти за чистене на мивки, но за тоалетна те няма да ви свършат работа, особено ако запушването е по-сериозно. Преди да започнете с отпушването, се препоръчва да изсипете в тоалетната няколко капки течен препарат за съдове, за да се смаже каналът и да се подпомогне отстраняването на запушването.

Повечето неща, свързани с електричеството във вашия дом, вероятно трябва да се извършват от професионалист, но ключовете за осветление са сред най-лесните за подмяна. Ако имате превключвател, който не работи правилно, можете да го смените с помощта на плоска отвертка, кръстата отвертка, резервен ключ за осветление. Изключете правилния бушон, преди да започнете, след което се захващайте за работа. След като развиете плочата на ключа за осветление, просто трябва да изключите кабелите, да свържете новия превключвател и да смените плочата.

Ако стените ви са от гипсокартон, то дупките в тях са почти неизбежни, особено ако имате буйни деца. Започнете с оценка на мащаба на щетите. Дупките от пирони от висящи картини или телевизори са най-лесните – почистете мястото, след това използвайте малък нож за шпакловка, за да вкарате малко шпакловка в стената и я оставете да изсъхне. По-късно изгладете мястот с малко шкурка. Възможно е да се наложи да нанесете малко боя. Ако щетите са по-големи, то ще са ви нужни по-професионални инструменти.