Течна хидроизолация за бетон – подходяща ли е за външните стени на сградите

Течна хидроизолация за бетон на АРД е един иновативен продукт, който притежава много висока ефективност (можете да разгледате на Ard.bg). Създадена в Дания, тази хидроизолация може да се използва за решаване на най-различни проблеми, свързани с влага.

Особено подходяща и ефективна е тя, когато се използва за нанасяне по северните фасади на сградите. Традиционно по-изложени на природните стихии, тези стени поемат целия гняв на лошото време през зимния сезон.

Влагата е опасна за сградата и е вредна за здравето

Зимните валежи могат да продължат с дни, а посоката им най-често е от запад и север. Това лесно може да направи тези стени на сградата много предразположени към проблеми.

Обикновено, северните стени не само се мокрят повече при дъжд, но те също така задържат доста влага, което се дължи на липсата на слънце от тези страни. Това може да даде достатъчно време на влагата да проникне в дълбочина.

Веднъж проникнала в дълбочина в мазилката, тухлите или панелната (бетонна) плоча, влагата може да доведе до корозионни процеси, до поява на мухъл отвътре и до плесенясване на външните стени.

Самият мухъл е вреден за здравето, тъй като се счита за един от виновниците за поява на алергии и за влошаване на вече съществуващи проблеми с белите дробове, като астма.

Да не споменаваме това, че проникналата влага може да съсипе жилището ви след продължителен ремонт, а това е нещо, което от финансова гледна точка може да затрудни дори и домакинства с прилични доходи.

Може ли да обработим стените сами с течна хидроизолация за бетон

Винаги е за предпочитане да се работи в екип с другите собственици на имоти в сградата, тъй като така се постига по-добър краен резултат и по-високо ниво на ефективност.

Ако вашите съседи, обаче, не желаят да обработите цялата северна стена на сградата, бихте могли да го направите само върху своята стена. Така ще спестите на себе си главоболия вътре в самия апартамент.

Ако ще действате индивидуално, можете да си изберете период от годината, в който е най-лесно да се извърши обработката, например в края на лятото, когато времето е топло и сухо.