Цветни идеи за боядисване на банята

Искате да освежите банята си, без да изразходвате голям бюджет? Предлагаме ви една изгодна идея, а именно боядисването. Но тъй като времената се променят и тенденциите продължават да се развиват, цветовете се разпространяват и в други помещения в дома. Така че, ако смятате да боядисате банята си, за да й вдъхнете малко повече живот, можем да потвърдим, че това е отлична идея.

Белият цвят е най-популярният цвят в дома, но още повече в помещения като банята.  Тъй като този цвят се свързва с чистотата и хигиената, той ни дава по-голямо усещане за комфорт.

Прекалено многото бяло обаче прави стаята или къщата като цяло скучна и неприветлива. Ето защо е може да се придаде цвят на поне една стена или пък да се добавят цветни акценти.

Сивото е цвят, който свързваме със зимата и мрачните дни, които влияят на настроението ни. Но когато се прилага върху стена, той работи много добре, защото за разлика от лекотата на бялото, придава дълбочина на помещението.

Размерът на банята е друг аспект, който трябва да се вземе предвид. Ако е малка, заложете на светли цветове, които помагат да се увеличи усещането за простор. Ако разполагате с голям размер, имате по-голяма свобода при избора на желания цвят.

Тъмносивият цвят подхожда много добре, когато плотът на мивката е в светъл нюанс, например мрамор, и когато крановете са хромирани. А за да изпъкне още повече, можете да използвате дръжки на мебелите в сребристо, които да съответстват на блясъка на крановете.

Магазин за баня

Алтернатива на сивото в неутрални тонове е бежовото. Често се използва в светъл цвят, за разлика от сивото, което може да се използва както в светъл, така и в тъмен цвят. Бежовото, което е част от кафявите тонове, се съчетава много добре с черно и зелено. А ако имате и дървен плот или мебели за съхранение, резултатът ще бъде впечатляващ! За да въведете черното, което наистина ще изпъкне и ще преобрази цялата стая, можете да изберете черни кранове.

Ако искате да боядисате банята си и да ѝ придадете нов облик, пастелните тонове, особено зеленото и синьото, които в момента са на мода, са два сигурни залога. Те са приятни за окото и носят спокойствие. И тъй като банята е мястото, където се стремим да се отпуснем под душа, ще създадете подходяща атмосфера.

Тези цветове се съчетават много добре с бялото, което можете да включите в мебелите или в самите кранове. Той допринася за засилване на усещането за мекота, което пастелните тонове предават, и ще придаде различен вид на класическия хромиран кран.

Жълтото е цвят за най-смелите хора, които не се страхуват от промените, тъй като има способността да се откроява над всеки друг елемент. Подходящ е както за малки, така и за големи бани, въпреки че, както казахме, интензивността на цвета трябва да се прецени според размера.