3 начина да почистим климатик

Поддържането на вашия климатик чист ще предотврати скъпи ремонти и ще увеличи ефективността и надеждността на вашето устройство. Въпреки че може да искате да оставите почистването на климатика на професионалистите, можете да използвате съветите в тази статия, за да почистите вашия уред самостоятелно. Съветите са валидни и за климатици Fuji.

Сменете въздушния филтър. Закупете нов филтър за климатик в местния магазин за дома. Обърнете се към ръководството на вашия собственик за правилния размер или вземете стария си филтър до магазина със себе си.

Изключете захранването. Ако не можете да намерите превключвателя за изключване на устройството, го изключете на главния панел.

Отворете отделението за вентилатора. Почистете с прахосмукачка всякакъв видим прах и отпадъци. Ако двигателят ви има отвори за смазване, сложете му 5 капки масло, което е специално създадено за електродвигатели в портовете.

Извадете пластмасовата кондензационна тръба и проверете за растеж на мухъл и плесен.

Почистете тръбата за източване. Използвайте почистващ препарат за тръби или малка четка.

Още съвети

Внимавайте да не повредите перките, докато минавате с прахосмукачка. Те могат да се огъват лесно.

Развийте решетката отгоре на климатика. Вентилаторът обикновено се повдига с решетката, така че поддържайте вентилатора внимателно, докато го повдигате, за да не повредите електрическите връзки.

Проверете за правилна работа. Издърпайте изолацията на тръбите, които излизат от основата на въздушния компресор. Едната тръба трябва да е студена, докато другата трябва да е топла. Ако температурите на тези тръби са изключени, тогава се нуждаете от други нива на охлаждащата течност, коригирани от професионалист.

Почистете изхода. Извадете задния изпускателен панел и почистете перките и бобините с вакуум с мека четка.

Проверете за проблеми с дренажа. Проверете каналите за източване на дъното на климатика за запушвания.

Почистете решетката и отдушниците. Когато климатикът в стаята ви е чист, можете да възстановите захранването. Пожелаваме ви успех с поддържането на чистота във вашия дом – не забравяйте колко важна е тя!