Mr. Bricolage се включва в „Месецът на Земята“ с наръчника „Направи си сам – Живей Екологично“

Наръчникът на Mr. Bricolage „Направи си сам – Живей Екологично“ показва нагледно и с примери от ежедневието как с малки стъпки можем лесно сами да живеем по-екологично – да пестим енергия и вода, да ограничим отпадъците, да изполваме продукти, които не вредят на околната среда като LED осветление, да намалим ненужните вещи, да се придвижваме с велосипед в града – това са само част от малките промени, които можем да направим още днес, за да живеем утре в един по-устойчив свят.

Наръчникът има и практическо приложение  като дава конкретни предложения от наличния асортимент на веригата как да понижим своя вреден отпечатък върху планетата.

Стратегическата ни цел, която е част от цялостното екологично, социално и корпоративно управление на компанията,  е постоянно да увеличаваме асортимента от продукти с екологична насоченост  във всички магазини на веригата и да ги предлагаме на достъпни цени, така че да дадем реална алтернатива на желаещите да живеят по-екологично“ – каза Андрей Евтимов, изпълнителен директор на Доверие Брико АД /Mr. Bricolage – България/.

Съдържанието на наръчника е разпределено в 6 категории: как да пестим енергия, как да пестим вода, идеи как използваме рециклирани продукти и да събираме разделно отпадъци, как да компостираме сами в къщи, как да си направим градина на балкона и ползите от използване на зелен транспорт.

Например тези, които са готови да пестят електроенергия,  могат да го направят в три прости стъпки: да заменят обикновените крушки с LED,  като за сравнение една обикновена крушка, за да генерира нормално осветление от 1100 лумена изразходва 75W, докато енергоспестяващата LED крушка използва само 6W за същата осветеност. Втората стъпка е да се заменят старите отоплителни източници с енергоспестяващи като възможностите, които ще намерят в наръчника са разнообразни и в различни ценови категории. Третата стъпка е да се инвестира в соларни панели на покрива на дома, там където има възможност, което е най-екологичното решение за захранване с енергия.

Цялото съдържание на наръчника е достъпно на сайта на Mr.Bricolage в рубриката „Живей екологично“.